Design a site like this with WordPress.com
Започни

ДОБРОВОЉНА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ КОВИД-19 ЗА РАДНИКЕ ДЗ СМЕД. ПАЛАНКА

Министарство здравља обавестило нас је дописом и најавило почетак вакцинације радника у домовима здравља против КОВИД-19, вакцином „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“. Сви заинтересовани радници Дома здравља Смедеревска Паланка морају се до среде 30. децембра 2020. године у преподневним часовима изјаснити у писаном облику ако желе да је приме, како бисмо правовремено обавестили више инстанце ради планирања одговарајућег броја доза за ДЗ Смедеревска Паланка.

Сви радници Дома здравља најпре треба да се упознају са овом вакцином на следећем линку Информатор за вакцинисана лица и њихове старатеље или на линку https://www.cvdvaccine.rs/login?modal=signIn&destination=%2F на коме се прво морате регистровати кликом на дугме НАПРАВИТЕ НАЛОГ, а онда и прочитати увек ажурирано упутство.

Затим сте дужни да најкасније у среду 30. децембра 2020. године, између 7 и 11 сати (НЕ КАСНИЈЕ), ако желите да примите вакцину, посетите свог изабраног лекара и потпишете сагласност за примање вакцине „Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine“. ОБАВЕЗНО упишите све своје бројеве телефона, како бисмо могли да вас контактирамо када нас обавесте о датуму стизања и апликовања вакцине.

Образац сагласности за спровођење препоручене имунизациje можете преузети овде (word документ) или овде (pdf документ).

Након 11 сати, надлежни у Дому здравља Смедеревска Паланка прослеђују податак о броју заинтересованих за вакцинацију надлежном Институту за јавно здравље, који наставља даљу процедуру обезбеђивања ове вакцине.

На запосленима је да одлуче да ли желе или не желе да приме вакцину. Још увек науци није познато да ли је у борби против ове болести важнији хуморални или ћелијски имунитет, али већ има случајева да су неки људи по два до три пута боловали од ковида, и сва три пута су то били званично PCR потврђени случајеви. Зато добро размислите и сами донесите одлуку.

___________________________________

Информатор за здравствене раднике који спроводе имунизацију можете прочитати ОВДЕ

%d bloggers like this: