АМБАСАДОР РЕПУБЛИКЕ КОРЕЈЕ ДОНИРАО ЗАШТИТНУ ОПРЕМУ ДОМУ ЗДРАВЉА

Амбасадор Републике Кореје Њ. Е. господин Хјонг-ћан Че, саветник Донгхван Че, и други секретар Ли Гарам, данас су посетили Дом здравља у Смедеревској Паланци. Амбасадор је том приликом уручио донацију у заштитним маскама. Састанку у дому здравља присуствовали су, поред гостију, председник општине Никола Вучен, в. д. директора дома здравља др Милан Матејић, главна сестра дома здравља Данијела Петровић, као и представници фабрике Кјунгшин Кејбл.

Амбасада Републике Кореје у Београду донирала је заштитну медицинску опрему и другим здравственим установама у Србији, али како је истакао амбасадор Хјонг-ћан Че, ово је прва посета неком дому здравља где је лично уручио донацију.

В. д. директора дома здравља др Милан Матејић захвалио је Њ. Е. амбасадору Републике Кореје на посети и донацији, истакавши да је ово прва донација једне стране амбасаде паланачком здравству. Заштитна опрема која нам је донирана ће подићи ниво безбедности наших радника, с обзиром да су маске које смо добили тренутно најквалитетније на тржишту и пружају висок ниво заштите од коронавируса.

У овим тешким временима за здравствене раднике, оваква посета је доказ да пријатељство и солидарност не познају границе. Амбасада Републике Кореје је кроз своје активности показала да географска удаљеност не представља препреку пријатељским односима наших земаља.

Дом здравља Смед. Паланка се још једном захваљује Амбасади Републике Кореје на донацији.

Create your website with WordPress.com
Започни
%d bloggers like this: