12. МАЈ МЕЂУНАРОДНИ ДАН СЕСТРИНСТВА

У среду, 12. маја 2021. године, обележава се Међународни дан сестринства са слоганом „Сестринство – глас да поведе: визија здравства будућности“, у част рођења Флоренс Најтингел – зачетнице савременог сестринства.

У нашој установи медицинске сестаре и техничари чине преко 50% од укупног броја запослених.

Медицинска сестра здравствену заштиту пружа свима без обзира на религију, расу, политичка и сексуална опредељења. Пацијент је увек на првом месту.

„Ова глобална пандемија КОВИД-19 показала је свету важну улогу коју медицинске сестре играју у одржавању здравља људи током читавог животног века“, рекла је Анет Кенеди, председница ИЦН-а (Међународни савет медицинских сестара).

Медицинске сестре и техничари Дома здравља Смедеревска Паланка скоро годину и по дана, од када је проглашена пандемија, раме уз раме са нашим лекарима боре се против корона вируса. Њихов допринос у борби са пандемијом је немерљив, несебичан и на понос целокупног друштва.

Медицинска сестра је она топла реч са којом се прво сусретнемо, утеха у тешким данима болести, подршка. Честитамо 12. мај свим медицинским сестрама и техничарима.

Create your website with WordPress.com
Започни
%d bloggers like this: