ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ У СМЕД. ПАЛАНЦИ

У ковид амбулантама Дома здравља Смедеревска Паланка последњих дана бележи се повећан број новооболелих од корона вируса. Највећи број новооболелих је међу онима који су летовали (у Црној Гори), као и онима који су последњих месец дана присуствовали прославама и скуповима са већим бројем људи.

Међу вакцинисаним суграђанима број оболелих се мери у мањим процентима и прати их блажа клиничка слика, а највећи проценат грађана са симптомима изазваних корона вирусом чине невакцинисани.

У ковид амбулантама Дома здравља Смед. Паланка тренутно дијагностикујемо 5-6 заражених дневно. Подсећања ради, током целог месеца јуна имали смо укупно 7 особа заражених новим корона вирусом.

Овакав скок броја новозаражених, и то усред топлоте и високог УВ зрачења, упозорава. Подсетимо се и да стиже период када деца крећу у школу, а одрасли се враћају на посао, где ће сви да буду у затвореном. То је моменат који ће вероватно да покрене нови скок броја заражених.

Зато, још једном позивамо грађане Смед. Паланке да се вакцинишу и тако смање број оболелих.

ИЗВЕШТАЈ О РАДУ КОВИД АМБУЛАНТИ ЗА 9. АВГУСТ 2021. ГОДИНЕ:

На нови корона вирус тестирано је 17 одраслих и двоје деце. Укупно је обављено 58 прегледа (првих и контролних), а позитивнио је тестирано 6 пацијената.

Create your website with WordPress.com
Започни
%d bloggers like this: