ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА ВАКЦИНОМ TorVaxFlu

У складу са сугестијом Кабинета Института Батут, имунизација против грипа званично почиње данас 11.10.2021. године. Према Одлуци Националног комитета за имунизацију (НИТАГ), вакцинација против сезонског грипа може се обављати истовремено и са вакцином против COVID-19 (једна рука једна вакцина, друга рука друга вакцина). Вакцинација против грипа ће се спроводити у свим амбулантама Дома здравља Смедеревска Паланка почев од 12.10.2021. године.

Имунизација становништва против грипа у Републици Србији у сезони 2021/2022. вакцином TorVaxFlu

У складу са Правилникoм о програму обавезне и препоручене имунизације становништва против одређених заразних болести, обавезна имунизација наведеном вакцином TorVaxFlu може се спровести код лица узраста од 18 до 65 година у посебном ризику, као и код запослених у здравственим установама.

У категорије лица у посебном ризику, за чију вакцинацију се наведена вакцина може применити спадају: труднице, особе са хроничним поремећајима плућног система (укључујући астму), хроничним поремећајима кардиоваскуларног система (искључујући хипертензију), метаболичким поремећајима (укључујући шећерну болест, гојазност са BMI> 40), бубрежном дисфункцијом, хемоглобинопатијом, хроничним неуролошким поремећајима, лица са малигним обољењима, без обзира на тренутни терапијски статус, имуносупресијом (укључујући особе са HIV/AIDS, особе са функционалном или анатомском аспленијом), лица са извршеним пресађивањем ткива и органа/припреме за пресађивање и друго; као и лица смештена и запослена у социјално-здравственим установама према епидемиолошким индикацијама.

TorVaxFlu вакцина може се применити и за препоручену имунизацију особа узраста 18 до 65 година, за које није предвиђена обавезна имунизaција, уз претходно потписивање обрасца сагласности за спровођење препоручене имунизације на обрасцу број 3 Правилника о имунизацији и начину заштите лековима.

Имунизација се спроводи давањем једнe дозe вакцине (0,5 мл), која се апликује интрамускуларно.

Вакцина против грипа може се дати истовремено са вакцином против COVID-19, при чему се вакцине дају у различите екстремитете.

Вакицинација против сезонског грипа биће организована уз поштовање свих мера за превенцију ширења COVID-19 (одржавање физичке дистанце, ношење заштитних маски).

САЖЕТАК И УПУТСТВО ЗА ПРИМЕНУ TorVaxFlu ВАКЦИНЕ (ЗА ЗДРАВСТВЕНЕ РАДНИКЕ) МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

САЖЕТАК ПОСТУПАЊА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА У СПРОВОЂЕЊУ
ПОЈАЧАНОГ ПАСИВНОГ НАДЗОРА ЗА ВАКЦИНУ TorVaxFlu® МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

КАРТИЦА ЗА ПАЦИЈЕНТА СЕ МОЖЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

ОБРАЗАЦ 3 СЕ МОЖЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ

ВИШЕ КОРИСНИХ ПОДАТАКА О ВАКЦИНИ МОЖЕТЕ ПРОНАЋИ ОВДЕ

Create your website with WordPress.com
Започни
%d bloggers like this: